Tâmplăria din lemn stratificat îmbină calităţile tradiţionale ale tâmplăriei clasice din lemn cu cele ale sistemelor de ferestre moderne. Utilizând profile din lemn stratificat se pot obţine ferestre cu un grad de izolare termică ridicat (1.1 – 1.8K/m2k), cu un coeficient de izolare acustică foarte bun (R=34dB), cu o stabilitate a formei şi a dimensiunilor deosebită (dată de o umiditate relativă a lemnului de 8-12%), într-o gamă de culori diversificată. Produsele oferite de firma noastra, ferestre din lemn stratificat sunt ecologice, in tot procesul tehnologic, incepand cu lemnul si terminand cu lacul pe baza de apa, folosim doar materii prime si materiale auxiliare certificate, care nu contin substante toxice (precum pb din pvc, sau aluminiu). Confortul si eleganta produselor din lemn sunt net superioare oricarui produs oferit de noile tehnologii, mai mult chiar, caracteristicile tehnice precum coeficientul de transfer fonic si termic, depasesc cu mult pe cele ale tamplariilor de pvc si aluminiu, neexistand probleme de condens nici chiar la diferente mari de temperatura (mai ales iarna) intre exterior si interior, mai mari de 30-40grade.
FERESTRE
La constructia ferestrelor din lemn stratificat se utilizeaza lemn din diferite esente, profilul fiind obtinut din imbinarea in dinti a elementelor si lipirea in straturi in prese hidraulice cu adezivi ecologici. Profilul astfel obtinut este rezistent si perfect stabil dimensional. Tehnologia folosita la fabricarea ferestrelor este una de ultim moment, cu utilaje noi de ultima generatie.
Avantaje lemn stratificat : lemnul stratificat este ecologic 100% lemnul stratificat este mai sigur, mai durabil si mai rezistent in timp. lemnul stratificat nu are problemele de incovoiere, strambare, si nu mai lucreaza in timp in sensul creearii de neplaceri ulterioare. lemnul stratificat devine acum posibilitate de personalizare a unei case, detasandu-se categoric de celelalte materiale de constructie utilizate in domeniul tamplariei (PVC) prin naturalete, texturi unice si culoare. lemnul stratificat are o structura interna organica compacta, rezista in mediul natural fara sa sufere schimbari majore ale proprietatilor fizico-chimice in timp. lemnul stratificat respira permanent, nu face condens pe profil aproape niciodata. lemnul stratificat permite crearea de forme, texturi si culori unice in domeniu tamplariei si nu numai. Astfel se pot obtine de exemplu forme rotunde sub raza de 300 mm, ceea ce pe alte sisteme de tamplarie (pvc, aluminiu este nerealizabil). lemnul stratificat se poate intretine pe viata. lemnul stratificat nu se dilata, deci stabilitatea sistemelor este asigurata indiferent de anotimp. Se stie ca tarile cu variatii de temperatura anuale mari au adoptat ca referinta ideala sistemul de tamplarie din lemn stratificat.
Intretinerea finisajului la ferestrele din lemn- Sfaturi:
Aplicati anual solutii de intretinere, si nu asteptati sa treaca cei 5 ani de garantie;
Pentu o protectie buna a ferestrelor, va recomandam obloane sau rulouri exterioare de aluminiu sau lemn;
Daca nu doriti obloane sau rulouri, va recomandam ca la montaj, fereastra sa fie montata mai spre interior, pentru a fi protejata oarecum de intemperii;
Nu spalati cu detergenti agresivi care afecteaza finisajul de la suprafata ferestrei de lemn;
Se recomanda remedierea oricarei fisuri in stratul de lac, al ferestrei de lemn, deoarece anotimpul rece o poate transforma intr-un dezastru.
Cei 5 ani de garantie sunt relativi, deoarece daca veti lua in calcul cele 6 sfaturi de mai sus si finisajul ferestrei de lemn este de calitate, cu siguranta ca in urmatorii 10 – 20 de ani tamplaria dumneavostra nu va avea de suferit.