S.C. FORESTALE este autorizata sa execute lucrari de ignifugare de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta(I.G.S.U),cu autorizatia nr.0107/22.06.2010.
Procedeul de imbunatatire a rezistentei la foc a materialelor combustibile se numeste Ignifugare. Ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului,dar asigura acestuia o comportare la foc imbunatatita pe o anumita perioada de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci cand se indeparteaza sursa de caldura. Ignifugarea nu exclude si alte masuri de protectie la foc,cum ar fi: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendii, mijloace de prima interventie. Ignifugarea este una din cerintele privind siguranta la foc pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii. O ignifugare corect executata poate localiza un incendiu in focarul initial, prin limitarea aprinderii si arderii in continuare a materialelor de constructii, jucand rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si, totodata, posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata.
Avantaje si beneficii:
– Imbunatateste comportamentului lemnului la foc, astfel incat aprinderea si propagarea acestuia devine foarte dificila
– Impiedica contractarea, dilatarea si craparea suprafetei (lemnul nu mai absoarbe sau elimina umiditatea/apa)
– Previne aparitia daunatorilor: carii, ciuperci sau microorganisme care determina degradarea lemnului in timp
Lucrari executate in domeniul ignifugarilor: magazii, poduri, mansarde, case sau cabane din lemn.
Acte normative ce reglementeaza activitatea privind siguranta la foc:
Legea nr. 307/2006, Legea nr. 212/1997, OG nr. 114/2000 – privind apararea impotriva incendiilor, stabilesc urmatoarele:
Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa respecte in orice imprejurare normele de prevenire si stingere a incendiilor si sa nu primejduiasca prin deciziile si faptele lor, viata, bunurile si mediul.